Tourspel – eindstand

Het zit er op! 3 weken spektakel op de fiets! Aangezien we dit jaar met een nieuwe organisatie zitten, heeft het wat langer geduurd om de einduitslag rond te krijgen. Dat de nieuwe organisatie sterk in zijn schoenen moest staan dit jaar, bleek al toen tijdens de eerste etappe de appjes binnen kwamen of Mas en Carapaz nog ingewisseld konden worden voor een andere renner. De organisatie dit jaar was echter niet corrupt en ging hier niet in mee. Hoe dit bij de vorige organisator ging weten we niet, maar het feit dat hij een huis kan kopen en vervolgens met de organisatie stopt, spreekt niet in zijn voordeel. Het feit dat prominente wielerkenners zoals Jente, Johnno, Frits en Kuijten niet in de prijzen rijden dit jaar spreekt ook niet in zijn voordeel. Kunnen we dan dit jaar misschien spreken van de eerste ‘zuivere’ uitslag? Is Klein-Zundert eindelijk verlost van het wellicht corrupte verleden?

Wat absoluut niet corrupt was dit jaar, was de overwinning van Jonas Vingegaard (of Johanes Vingegaard). Hij won met een straatlengte voorsprong op Tadej Pogacar en zijn teamgenoot Adam Yates. Dat Lars van den Bersselaar dit volledig goed wist te voorspellen, is al bijzonder. Dat hij het al op die leeftijd weet te doen, maakt zijn eindoverwinning in het klassement des te bijzonderder. Waar Thies meer wielerkennis lijkt te hebben dan zijn vader Jordie, declasseert Lars zijn gehele familie op het gebied van wielerkennis, chapeau!!
Op een mooie tweede plaats is geëindigd Saskia Vanlaerhoven. Zij zal tijdens het kerstdiner deze tweede plaats nog wel eens op het woord gooien aangezien de rest van de schoonfamilie hier niet aan kon tippen. Manouk van den Broek complementeert de top drie op gepaste afstand. Zij moest in de laatste week helaas de koppositie nog afstaan. Toch zal het feest zijn thuis aangezien Vieve de Meijer de laatste dagprijs wist te pakken.

Waar het even geen feest zal zijn, is bij de nulpuntenlijst deelnemers. Niet alleen wisten zij het dit jaar voor elkaar te krijgen om ruim boven de nul punten uit te komen, ze deden dit ook al voordat de Tour op de helft was. Een deceptie, afgang, vernedering: superlatieven schieten te kort voor deze pogingen. Maar goed, wat wil je als namen als Danny van Poppel, Shaw en Louvel op de nulpuntenlijsten verschijnen. Niet getreurd, de pot van de nulpuntenlijst blijft staan, waardoor er volgend jaar voor een dubbele prijs gespeeld zal gaan worden.

En 110e? Dat werd dit jaar Amador, helaas had niemand dit goed voorspeld.
Genoeg slap gemauw, lang verhaal kort: het was weer een mooie Tour en wij als organisatie zijn ontzettend blij met de 96 lijsten, die dit jaar zijn ingeleverd. Wij hopen dat jullie het ook weer een mooie editie hebben gevonden.

En de organisatie van vorig jaar? Die werd dit jaar knap zevende! Een dik verdiende prijs en ontzettend veel lof voor hoe Jeroen dit de afgelopen jaren in zijn eentje voor elkaar heeft gekregen.
De prijsuitreiking zal plaats vinden tijdens de bbq op 26 augustus.

Namens de organisatie, tot volgend jaar of al eerder in de tent!

Ps. de organisatie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor enig gezichtsverlies

 

Eindstand

Dagklassement – Etappe 21

Algemeen Klassement – Etappe 21

 

 

Eerdere uitslagen

Dagklassement – Etappe 20

Algemeen Klassement – Etappe 20

Dagklassement – Etappe 19

Algemeen Klassement – Etappe 19

Dagklassement – Etappe 18

Algemeen Klassement – Etappe 18

Dagklassement – Etappe 17

Algemeen Klassement – Etappe 17

Dagklassement – Etappe 16

Algemeen Klassement – Etappe 16

Dagklassement Etappe – 15

Algemeen Klassement – Etappe 15

Dagklassement Etappe – 14

Algemeen Klassement – Etappe 14

Dagklassement – Etappe 13

Algemeen Klassement – Etappe 13

Dagklassement – Etappe12

Algemeen Klassement – Etappe 12

Dagklassement – Etappe 11

Algemeen Klassement – Etappe 11

Dagklassement – Etappe 10

Algemeen Klassement – Etappe 10

Dagklassement – Etappe 9

Algemeen Klassement – Etappe 9

Dagklassement – Etappe 8

Algemeen Klassement – Etappe 8

Dagklassement – Etappe 7

Algemeen Klassement – Etappe 7

Dagklassement – Etappe 6

Algemeen Klassement – Etappe 6

Dagklassement – Etappe 5

Algemeen Klassement – Etappe 5

Dagklassement – Etappe 4

Algemeen Klassement – Etappe 4

Dagprijs – Etappe 3

Algemeen Klassement – Etappe 3

Dagprijs – Etappe 2

Algemeen Klassement – Etappe 2

Dagprijs – Etappe 1

Algemeen Klassement – Etappe 1