Tourspel – Eindstand

Zoals altijd is finishen in Parijs, sprinten! De Nederlandse hoop op dagsuccess Fabio Jakobsen hees zich over de loodzware bergen om te sprinten op de Champs-Élysées, helaas moest wegens materiaalpech de sprint aan zich voorbij laten gaan. De andere Nederlandse sprinter Dylan Groenewegen was wel dichtbij de overwinning in Parijs maar moest zijn meerdere erkennen in Jasper Philipsen.

Waar het in de tour al een paar dagen zo goed als zeker een overwinning voor Vingegaard ging worden, was het in het tourspel nog super spannend. Na de laatste etappe pakte Anita Foesenek de koppositie over van Kees Vanlaerhoven. De uiteindelijke beslissing is gevallen door de bonuspunten die te verdienen zijn met de truien. De bonuspunten voor zowel het geel, groen en de bolletjestrui leverde dezelfde score op. Uiteindelijk heeft Thomas Pidcock de nummer 2 van het jongerenklassement de doorslag gegeven. De naam van Pidcock stond op de lijst van Kees Vanlaerhoven. Dit leverde 15 extra punten op, wat genoeg was om de koppositie terug over te nemen. Hierdoor is Kees Vanlaerhoven de opvolger geworden van Anja van den Broek als DE wielerkenner van buurtschap Klein Zundert. Uiteindelijk maakt Stefan van Hooydonk de top 3 compleet.

0-puntenspecialist Raoul Rombouts zag Parijs al in de verte liggen maar Nils Politt gooide roet in het eten. In de 20e etappe werd hij 12e en dat heeft er voor gezorgd dat Raoul niet met 0 maar met 1 punt is gefinisht in Parijs. Dit jaar is er dus geen winnaar voor het 0-punten klassement.

Dit jaar nog wel een unicum. In dit 3e jaar van de bonusvraag is er prijs! De Nederlander Danny van Poppel is als 109e geëindigd in deze tour. Maar liefst 5 deelnemers hadden Danny van Poppel voorspeld! De winnaars van de bonusvraag zijn: Judith van Hooijdonk, Vincent van Hooijdonk, Sophie Frijters, Anja van den Broek en Niels Herijgens.

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd! De exacte datum voor de prijsuitreiking is nog niet bekend maar deze zal voor het (laatste) tikweekend plaatsvinden. Voor iedereen die dit jaar niet in de prijzen is gevallen is er natuurlijk volgend jaar weer een nieuw tourspel, met nieuwe kansen op succes. We hopen van harte dat jullie allemaal weer meedoen!

Uiteindelijk was dit de ultieme lijst met 15 namen geweest:

1.  Tadej Pogacar
2.  Jonas Vingegaard
3.  Wout van Aert
4.  Jasper Philipsen
5.  Geraint Thomas
6.  David Gaudu
7. Michael Matthews
8.  Mads Pedersen
9.   Dylan Groenewegen
10. Peter Sagan
11. Christophe Laporte
12. Danny van Poppel
13. Tom Pidcock
14. Fabio Jakobsen
15. Hugo Houle

 

Uitslag

Dagprijs Etappe 21

Eindstand

 

Eerdere uitslagen

Dagprijs Etappe 20

Algemeen Klassement Etappe 20

Dagprijs Etappe 19

Algemeen Klassement Etappe 19

Dagprijs Etappe 18

Algemeen Klassement Etappe 18

Dagprijs Etappe 17

Algemeen Klassement Etappe 17

Dagprijs Etappe 16

Algemeen Klassement Etappe 16

Dagprijs Etappe 15

Algemeen Klassement Etappe 15

Dagprijs Etappe 14

Algemeen Klassement Etappe 14

Dagprijs Etappe 13

Algemeen Klassement Etappe 13

Dagprijs Etappe 12

Algemeen Klassement Etappe 12

Dagprijs Etappe 11

Algemeen Klassement Etappe 11

Dagprijs Etappe 10

Algemeen Klassement Etappe 10

Dagprijs Etappe 9

Algemeen Klassement Etappe 9

Dagprijs Etappe 8

Algemeen Klassement Etappe 8

Dagprijs Etappe 7

Algemeen Klassement Etappe 7

Dagprijs Etappe 6

Algemeen Klassement Etappe 6

Dagprijs Etappe 5

Algemeen Klassement Etappe 5

Dagprijs Etappe 4

Algemeen Klassement Etappe 4

Dagprijs Etappe 3

Algemeen Klassement Etappe 3

Dagprijs Etappe 2

Algemeen Klassement Etappe 2

Dagprijs Etappe 1

 

Reglement

Reglement Tourspel 2022