Nog veel werk aan Vortex

Waar normaal het werk komt nadat een Vortex een plaats heeft gepasseerd is dat bij buurtschap Klein Zundert precies andersom. Met de corsowagen Vortex wil de buurtschap een gotische kerk laten zien die wordt opgeslokt door een wervelwind.

De realiteit is dat buurtschap Klein Zundert hier haar handen aan vol heeft. Relatief laat in het bouwjaar is besloten de wagen anders te vormen dan de maquette in eerste instantie was. Hierdoor is er meer snelheid in het ontwerp gekomen maar heeft dit vanaf begin af aan een achterstand opgeleverd in het bouwproces.

Met nog vier weken te gaan wordt er door het bestuur geanticipeerd en wordt er vanaf heden eerder begonnen met bouwen en bouwen wij ook een halfuur langer door. Ook zijn wij nu iedere middag geopend en in het weekend iedere zaterdag en zondag vanaf 10u.

Gisteren zijn de eerste strookjes op de wagen gegaan, het alternatief materiaal moet volledig op maat gemaakt worden en worden beplakt. De wagen zit nog maar voor de helft in de vormgeving en moet ook nog op veel vormen worden dichtgelast. Hulp is zeer welkom, wij hopen dan ook veel buurtgenoten te zien in de komende dagen en weken want extra handjes zijn meer dan gewenst.