Klein Zundert kiest ”De Wereld Draait Door”

Buurtschap Klein Zundert heeft een oude bekende gekozen als ontwerper voor 2017. Pieter Meeuwissen zal komend jaar met zijn ontwerp ”De Wereld Draait door” terugkomen op zijn oude nest. In 2010 reed er voor het laatst een ontwerp van Pieter mee wat door Klein Zundert is gebouwd. Destijds was dit Huisje, Boompje,… welke een vijfde plaats behaalde.

Met ”De Wereld Draait Door” wil Pieter met drie gigantische wielen door de straten van Zundert paraderen. In de binnenwerken van deze wielen zullen gebouwen verwerkt zitten. Het eerste wiel zullen rechte gebouwen worden, bij de tweede wagen zullen er al meer vervormingen in zitten. Het derde wiel zie je duidelijk vele veranderingen. Het totale beeld van deze wagens symboliseert de hevige veranderingen in de wereld. Niets blijft hetzelfde en ook al is het fijn hoe het nu is, de wereld blijft veranderen. Vandaar de titel ”De Wereld Draait Door”.

Pieter Meeuwissen zal de komende periode in nauwe samenwerking met de buurtschap het ontwerp verder uitwerken en dit concept verbeelden naar een maquette.

Onderstaande foto geeft een beeld van de vormen tussen de wielen.