Eerste editie Dahliawandeltocht!

Op zondag 6 september organiseert Buurtschap Klein Zundert de eerste editie van de Dahliawandeltocht!

Afstanden: +/- 6 km en 13 km

Starten: tussen 8.00 en 11.00 uur
Terugkomst: uiterlijk om 14.00 uur
Startlocatie: ’t Corsohûske, Pastoor van Vessemstraat 48, 4882 NJ Klein Zundert

Inschrijfgeld: € 4,- pp, kinderen 6 t/m 12 jaar € 1,-, kinderen onder 6 jaar gratis. Contant te voldoen.
1 gratis consumptie onderweg en 1 bij terugkomst. De routes zijn niet geschikt voor kinderwagens/rolstoelen.

Wij houden ons aan de richtlijnen van het R.I.V.M. en verwachten van jullie hetzelfde.

Houdt onze website www.kleinzundert.nl in de gaten voor meer informatie en doorgang i.v.m. het coronavirus.


Lees verder onder de afbeelding voor meer informatie.

Meer informatie!

Zondag 6 september organiseert Buurtschap Klein-Zundert een dahliawandeltocht, langs de dahliavelden van verschillende buurtschappen. Deze dahliavelden vormen een zeer kleurrijk pallet in het Zundertse landschap. Voor vele Zundertenaren de gewoonste zaak van de wereld, maar voor vele anderen een waar schouwspel.

In het hoogseizoen van het corso is het een bekend tafereel bij alle buurtschappen: de enthousiaste reacties van bezoekers die een rondleiding krijgen in de corsotent. Eén van de meest gestelde vragen door bezoekers van buitenaf in onze tent is: ‘En waar komen dan al die dahlia’s vandaan?’. De rondleiding werd dan vaak voortgezet op het dahlia veld. Vanuit de jubileumwerkgroep, die het 75 jarig bestaan van de buurtschap in 2021 aan het voorbereiden zijn, is het idee ontstaan om dit verder vorm te gaan geven en een heuse dahlia wandeltocht uit te gaan zetten.

Routes
Er zijn 2 routes uitgewerkt, een korte tocht van ongeveer 6 km en een grote ronde van zo’n 13 km. De kleine route komt langs 4 dahlia velden en bij de grote route worden er zelfs 8 velden aangedaan. Voor de geïnteresseerden wordt er op de velden meer informatie over de dahlia die zelfs voor vele Zundertenaren nog onbekend is. Verder voeren de routes u door het prachtige Zundertse landschap. Doordat de route ook deels over velden en zandpaden gaat, is de route helaas minder geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Inschrijving
Inschrijven kan tussen 8 en 11 uur bij het Corsohûske aan de Pastoor van Vessemstraat 48 in Klein-
Zundert. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,00. Voor kinderen van 6-12 jaar is er een speciaal tarief van € 1,00 en kinderen onder de 6 jaar mogen gratis deelnemen. Onderweg krijgen deelnemers een drankje aangeboden en ook bij terugkomst staat er tegen inlevering van het inschrijfnummer een drankje klaar. Om uiterlijk 14 uur wordt iedereen terugverwacht.

Dahliaboeket
Wil je de sfeer van de gekleurde bloemenvelden graag mee naar huis nemen? Dat kan! Er kan tijdens de wandeltocht een dahliaboeket besteld worden dat je na afloop mee naar huis kunt nemen.

Routebeschrijving
Bij inschrijving krijgen alle deelnemers een routebeschrijving mee. Maar daarnaast kan de route ook gelopen worden door het volgen van de speciale dahliabordjes. Bij een rode dahlia ga je rechtsaf, bij een gele dahlia linksaf en bij een witte dahlia rechtdoor. Extra leuk voor de kinderen om zo de route te vinden!

Terugkerend evenement
Dit jaar vind de dahlia wandeltocht plaats op zondag 6 september, de dag dat eigenlijk het grootste dahliacorso ter wereld, door de Zundertse straten zou trekken. Helaas kan dat vanwege Corona geen doorgang vinden, maar door tussen de dahlia’s te wandelen krijg je misschien toch nog een beetje het corsogevoel.

De komende jaren willen we deze tocht op de zondag, 2 weken voor het corso organiseren. En kan kunnen deelnemers aan de wandeltocht wellicht ook nog een kijkje nemen in de de bouwtenten waar op dat moment volop wordt gewerkt aan de creaties.

Maatregelen in verband met het Coronavirus
De geldende RIVM coronamaatregelen dienen in acht te worden genomen. Het is dus de bedoeling, dat er zowel bij vertrek en aankomst, maar ook onderweg minimaal 1.5 meter afstand wordt gehouden. Mocht er vanwege corona nog extra maatregelen nodig zijn of mocht de tocht, vanwege aangescherpte maatregelen, helaas niet door kunnen gaan, dan zullen wij dit op onze website vermelden.

Hopelijk allemaal tot ziens op 6 september!