Dahliawandeltocht op zondag 22 augustus!

Op zondag 22 augustus 2021 organiseert Buurtschap Klein Zundert de eerste editie van de Dahliawandeltocht!

Afstanden:
+/- 6 km, 13 km en 25 km

Starten:
25 km tussen 7.00-9.00 uur
6 en 13 km tussen 8.00 en 11.00 uur

Terugkomst:
uiterlijk om 14.00 uur

Startlocatie: ’t Corsohûske, Pastoor van Vessemstraat 48, 4882 NJ Klein Zundert

Inschrijfgeld: € 5,- pp, kinderen 6 t/m 12 jaar € 2,-, kinderen onder 6 jaar gratis. Inschrijven kan op de dag zelf bij de startlocatie aan de Pastoor van Vessemstraat.
1 gratis consumptie onderweg en 1 bij terugkomst. De routes zijn niet geschikt voor kinderwagens/rolstoelen.

Wij houden ons aan de richtlijnen van het R.I.V.M. en verwachten van jullie hetzelfde.

Houdt onze website www.kleinzundert.nl in de gaten voor meer informatie.

Lees verder onder de afbeelding voor meer informatie.

Meer informatie!

Zondag 22 augustus 2021 organiseert Buurtschap Klein-Zundert een dahliawandeltocht, langs de dahliavelden van verschillende buurtschappen. Deze dahliavelden vormen een zeer kleurrijk pallet in het Zundertse landschap. Voor vele Zundertenaren de gewoonste zaak van de wereld, maar voor vele anderen een waar schouwspel.

In het hoogseizoen van het corso is het een bekend tafereel bij alle buurtschappen: de enthousiaste reacties van bezoekers die een rondleiding krijgen in de corsotent. Eén van de meest gestelde vragen door bezoekers van buitenaf in onze tent is: ‘En waar komen dan al die dahlia’s vandaan?’. De rondleiding werd dan vaak voortgezet op het dahlia veld. Vanuit de jubileumwerkgroep, die het 75 jarig bestaan van de buurtschap dit jaar aan het voorbereiden zijn, is het idee ontstaan om dit verder vorm te gaan geven en een heuse dahlia wandeltocht uit te gaan zetten.

Routes
Er zijn 3 routes uitgewerkt, een korte tocht van ongeveer 6 km en een ronde van zo’n 13 km een ronde van 25 km voor de echte wandelaars. Bij alle routes worden verschillende dahliavelden aangedaan. Voor de geïnteresseerden wordt er op de velden meer informatie over de dahlia die zelfs voor vele Zundertenaren nog onbekend is. Verder voeren de routes je door het prachtige Zundertse landschap. Doordat de route ook deels over velden en zandpaden gaat, is de route helaas minder geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Inschrijving
Inschrijven kan voor de 25 km tussen 7.00 en 9.00 uur en voor de overige afstanden tussen 8.00 en 11.00 uur, bij het Corsohûske aan de Pastoor van Vessemstraat 48 in Klein-
Zundert. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00. Voor kinderen van 6-12 jaar is er een speciaal tarief van € 2,00 en kinderen onder de 6 jaar mogen gratis deelnemen. Dit is inclusief een drankje onderweg een een consumptie na afloop. Om uiterlijk 14 uur wordt iedereen terugverwacht.

Dahliaboeket
Wil je de sfeer van de gekleurde bloemenvelden graag mee naar huis nemen? Dat kan! Er kan tijdens de wandeltocht een dahliaboeket besteld worden dat je na afloop mee naar huis kunt nemen.

Maatregelen in verband met het Coronavirus
De op dat moment geldende RIVM coronamaatregelen dienen in acht te worden genomen tijdens het de wandeltocht.

Hopelijk allemaal tot ziens op 22 augustus!