‘Dief’ verblijft nog een maand in de corsotent

De corsotent van buurtschap Klein- Zundert biedt al een aantal maanden verblijf aan een heuse dief, die voor nog eens vier weken gebruik zal maken van dit onderdak. Waar ieder persoon normaal gesproken meteen de alarmdiensten zou bellen is men bij Klein Zundert juist hard bezig om de dief meer body te geven om ‘’sterk uit de voeten’’ te komen tijdens het jaarlijkse bloemencorso.

In het voorjaar koos de kiescommissie van Klein Zundert voor het ontwerp Diefstal van ontwerper Sander van Hooydonk. Een maand voor het corso wordt het eens tijd voor een update over de gang van zaken.

Sinds afgelopen week is er een begin gemaakt met het aanbrengen van karton op de grote panelen die vooraf zijn gemaakt door onze jeugd. De meeste onderdelen zijn al gesteld op de wagen en worden op de wagen voorzien van techniek voor de bewegingen. De schilderijlijsten zijn bijna allemaal gemaakt en worden beplakt met riet om een houtnerf te creëren. Omdat er dit jaar weinig papier maché werkzaamheden zijn is dit rietplakken een mooie alternatieve klus voor onze ‘’plakkers’’. Het riet op de lijsten zal later ook nog worden geverfd door onze hulptroepen van CV de Stampers, uit Boemeldonck die veel ervaring hebben met verven.

De komende weken hopen wij veel vaart te kunnen maken in het dichtmaken van de nu nog open wagen. Veel panelen zijn gereed voor het kartonnen en als dat is aangebracht wordt er snel volume aangebracht en kan de plakploeg erachter aan om panelen helemaal af te werken.

De grote schilderijen die straks op de wagen zullen verschijnen zijn inmiddels al geprojecteerd en ingeschilderd én zelfs al voorzien van stickers voor het tikweekend met de bloemensoorten erop. De komende weken kan er nog volop worden gewerkt aan het aanbrengen van bewegingen, uitlassen van panelen zodat er gekartond/ geplakt kan worden, riet plakken, schilderijlijsten bevestigen op de wagen enzovoort..

Kortom, er is genoeg te doen voor iedereen. Hopelijk tot snel allemaal!

Voor meer foto´s kun je terecht op onze facebookpagina.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.