Het corsoweekend 2021 staat voor de deur!

Door de corona-maatregelen gaat Corso 2021 er anders uitzien dan we gewend zijn. Onderstaand tref je alle relevante informatie aan. We verzoeken jullie om de hierbij beschreven maatregelen op te volgen. Alleen dan kunnen we er met z’n allen een geslaagd corsoweekend van maken.

Donderdag 2 t/m zondagochtend 5 september 2021
Voor deze periode gelden bijzondere regels die zijn afgegeven door de gemeente Zundert en gelden op alle corsobouwplaatsen (met uitzondering van de openingstijden).

Openingstijden
Gedurende het corsoweekend hanteren wij onze gebruikelijke openingstijden:

Dag Aanvang plukken Aanvang steken Aanvang tikken
Donderdag 13.00 uur
18.30 uur
15.00 uur 19.00 uur
Vrijdag 08.30 uur
13.00 uur
9.00 uur 09.00 uur
Zaterdag 08.30 uur
(indien nodig)
09.00 uur 09.00 uur

Tussen 12.00 – 13.00 en tussen 17.30 – 19.00 uur hanteren we de standaardpauzes.
Let op: tikken is toegestaan vanaf groep 8 van de basisschool!

Testen voor toegang
Van donderdag 2 t/m zondagochtend 5 september geldt in de corsotent ‘Testen voor toegang’ voor iedereen vanaf 13 jaar. Dit houdt in dat je enkel toegang krijgt tot de corsotent indien je één van de onderstaande testbewijzen kunt overleggen:
– Vaccinatiebewijs (CoronaCheck-app / vaccinatieboekje);
– Herstelbewijs (CoronaCheck-app);
– Testbewijs (een eigen zelftest die bij de corsotent wordt afgenomen).

Bij binnenkomst van de tent via ’t Corsohûske dien je één van bovenstaande bewijzen te tonen in combinatie met een geldig legitimatiebewijs. Vervolgens vindt registratie voor aanwezigheid plaatst ontvang je een polsbandje voor de betreffende dag of het gehele weekend (afhankelijk van het soort testbewijs).

In verband met de NIX18-regelgeving ontvangt iedere bouwer van 18 jaar of ouder tevens een extra polsbandje.

Let op: zonder testbewijs en/of geldig legitimatiebewijs geen toegang tot de corsotent!

Uitrijden wagen en afbreken tent
Op zondagochtend rijdt de wagen de tent uit. In verband met de coronamaatregelen is het dan alleen voor de mensen die met de wagen meegaan en de tent helpen afbreken toegestaan zich op het verharde bouwterrein te begeven. Bezoekers kunnen op het grasveld het uitrijden gade slaan.

Buurtgenoten wordt dringend verzocht niet met de wagen mee te fietsen naar het tentoonstellingsterrein. Wij dragen dit jaar een extra verantwoordelijkheid om veilig aan te komen op het tentoonstellingsterrein doordat de openbare weg niet wordt afgesloten. Tevens zal worden gehandhaafd op groepsvorming rondom de corsowagens en het tentoonstellingsterrein.

We kunnen dit jaar extra handen gebruiken bij het afbreken van de steigers, zodat we in het vervolg van de corsozondag activiteiten kunnen organiseren op de bouwplaats. ALLE EXTRA HANDJES ZIJN MEER DAN WELKOM!

Corsozondag 5 september en -maandag 6 september 2021
Op corsozondag en -maandag organiseren we een programma bij de buurt en bij de Zundertse horeca.

Corsozondag
Vanaf 13.00 uur tot uiterlijk middernacht organiseren we een vrije inloop voor een gezellige borrelmiddag en -avond.

‘s Middags kan via een scherm de live-registratie van corso worden bekeken, evenals de Formule 1 en oude corsobeelden. Rond 16.00 uur maken we een groepsfoto en kan er gezamenlijk worden gegeten (frietkar). Eten is volledig op eigen kosten; voor de drank vragen we een bijdrage van € 1 per consumptie.

In de avond (of vanaf wanneer jij dit zelf natuurlijk wil) kun je ofwel richting de horeca van Zundert gaan of bij de buurt nog lekker blijven hangen. Tussendoor kan uiteraard een bezoek aan het tentoonstellingsterrein worden gebracht. Voor degene met een vooraf besteld kaartje is Festival Belle Vue toegankelijk.

Corsomaandag
Vanaf 11.00 uur is het terras bij Café Den Hoek geopend voor onze traditiegetrouwe ‘the day after’-moment. De rest van de dag is ter vrije invulling, waarbij Café Den Hoek open blijft. Op de bouwplaats wordt geen aparte activiteit georganiseerd. Voor degene met een vooraf besteld kaartje is Café Grensgeval toegankelijk.

Corsodinsdag
Op corsodinsdag willen we het bouwterrein verder opruimen. Alle hulp is hierbij van harte welkom!

We zien jullie graag de komende dagen in grote getalen in onze corsotent en rekenen daarbij op jullie medewerking en begrip.

Op naar een mooi Corso 2021!

Het complete programma van het tikweekend en corsozondag en -maandag staat samengevat in deze poster:

Poster Informatie Corsoweekend